11 Noiembrie este o zi a comemorării și recunoștinței, totodată cu o importanță simbolicî pentru orațul Voluntari.
Istoria Voluntariului, începe undeva în preajma secolului al 18-elea, pe masurî ce au aparut pe valea Colentinei localități ca Fundeni, Plumbuita, Afumați sau chiar Colentina (care, ulterior, a fost anexata Bucureștiului).
Satul Cetatea Voluntărească a fost fondat odata cu programul de răsplatire a soldaților care au luptat ca voluntari în Primul Război Mondial, conform legii din 1921 prin care li s-au dat suprafețe arabile de teren.

Ziua Veteranilor a fost instituită prin Legea nr.150 din 22.10.2014, privind modificarea şi completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.
România se alătură, astfel, Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, precum şi altor state din Europa care, la 11 noiembrie, îşi arată recunoştinţa pentru militarii întorşi din misiuni şi îşi comemorează eroii.
Ziua de 11 noiembrie a fost aleasă pentru simbolistica ei intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

11 noiembrie